Silhouette Cloud


Wat is de Silhouette Cloud?

Cloud is de term voor een computer server dat jouw gegevens op een externe locatie opslaat en synchroniseert met jouw apparaten. Je maakt misschien al gebruik van een Cloud-systeem met andere diensten zoals iTunes, Apple's iCloud®, Dropbox®, Google® Drive, etc.

Met de Silhouette Cloud kan je Silhouette Design Store-bestanden, jouw eigen bestanden (optioneel) en de map structuren delen met verschillende apparaten.

Na het updaten naar de Cloud-versie van de Silhouette Studio® software, zal het programma in eerste instantie uw bibliotheek synchroniseren met de Cloud. Daarna is een actieve internetverbinding niet vereist voor het gebruik van de bibliotheek afbeeldingen. Alle inhoud gekocht in de Silhouette Design Store, eenmaal gedownload, worden lokaal opgeslagen op de computer, samen met jouw eigen designs.

Net als bij vorige versies van Silhouette Studio®, is een internetverbinding nodig om nieuw aangeschafte designs te downloaden en te herstellen naar een nieuw apparaat. Daarnaast is een internetverbinding nodig om deze wijzigingen en wijzigingen aan de bibliotheek structuren te synchroniseren met de Cloud.

In de bibliotheek zullen er secties voor de lokale (niet-gesynchroniseerde) en de Cloud (gesynchroniseerde) te zien zijn. Wanneer je de update uitgevoerd hebt en de Cloud hebt ingesteld zal er in de bibliotheek een sectie komen te staan met je gebruikersnaam en bijbehorende mappen. De ontwerpen die je gedownload hebt via de Silhouette Store zullen hierin komen te staan. Jouw eigen ontwerpen zullen in de lokale map blijven staan, maar kunnen wel handmatig toegevoegd worden aan de Cloud.

Moet ik Silhouette Studio ® updaten om hiermee te kunnen blijven werken?

De nieuwe update van Silhouette Studio®bevat de Silhouette Cloud bevat en is een optionele download. Deze is beschikbaar voor alle gebruikers om te profiteren van de Cloud storage faciliteiten. De update hoeft dus niet perse uitgevoerd te worden.


Kan ik ontwerpen die in mijn Cloud staan ook gebruiken wanneer ik offline ben?

Ja, dat kan. Zodra je de bibliotheek van een gebruiker gesynchroniseerd hebt met je computer of laptop kan je deze inhoud ook offline gebruiken. Je moet wel verbinding hebben met het internet voor de eerste upload van de bibliotheek en wanneer je wilt synchroniseren.

Bij het gebruik van Silhouette Studio ® Mobile vanaf een mobiel apparaat (zoals een smartphone of tablet), is er wel een internetverbinding nodig om toegang te krijgen tot de ontwerpen. Dit zorgt ervoor dat er geen gebruikt wordt gemaakt van het geheugen van uw mobiele apparaat.

Moet ik nog steeds naar de Recovery-functie gebruiken om een kopie van de nieuwe aankopen te krijgen op een andere computer?

Nee, als je eenmaal Silhouette Cloud hebt ingesteld op je verschillende computers en apparaten zijn deze altijd beschikbaar, ook wanneer je bijvoorbeeld een nieuwe pc/laptop hebt. Deze patronen staan namelijk online opgeslagen in de Cloud. Je hebt wel een internet verbinding nodig om deze patronen weer op te kunnen halen. Dit geldt wel enkel voor ontwerpen die aangekocht zijn in de Silhouette Store of uw eigen ontwerpen die u zelf in de Cloud gezet heeft. U hoeft dus niet langer de herstelfunctie te gebruiken.


Heeft Silhouette hebben toegang tot mijn persoonlijke bestanden die ik niet synchroniseer met de Cloud?

Nee, deze bestanden zijn van jou en zal Silhouette America nooit zien, tenzij je ze synchroniseert met de Cloud. Als je ze toch synchroniseert zijn ze nog steeds van jou. Silhouette slaat enkel de bestanden voor je op.


Hoe vaak maakt de Cloud verbinding met internet?

De Cloud zal synchroniseren en dus verbinding maken met internet wanneer wijzigingen worden aangebracht in de bibliotheek.

Je kan zelf bepalen wanneer er gesynchroniseerd wordt door in te loggen met je account in de bibliotheek. Wil je niet dat er automatisch verbinding gemaakt wordt, dan meld je jouw account weer af in de bibliotheek door op je rechtermuisknop te klikken boven je accountnaam. Je zal nog steeds toegang tot de bibliotheek hebben, maar wijzigingen worden dan niet direct gesynchroniseerd. Door je weer aan te melden met je account zullen wijzigingen wel weer gesynchroniseerd worden.


Is er een limiet aan hoe veel ik kan opslaan in de Cloud?

Er is geen opslaglimiet voor Silhouette Design Store gekochte patronen/ontwerpen.

Als u ervoor kiest om uw eigen afbeeldingen te synchroniseren naar de Cloud, is er een gratis limiet van 1 GB voor alle gebruikers. Silhouette Design Store abonnees en leden van Club Silhouette hebben een limiet van 5 GB.


Kan ik me afmelden voor de Cloud met de nieuwe versie?

Nee, als u de Cloud niet wilt gebruiken blijf je gebruik maken van een eerdere versie van Silhouette Studio. In de toekomst zullen alle nieuwe versies de Cloud bevatten, maar u kunt altijd gebruik blijven maken van een oudere versie van de software.


Ervaringen

‘Met de Silhouette heb ik een veel breder scala aan mogelijkheden om mijn kleren te customizen’

Bart van Esch, Be-Interactive BV
Meer ervaringen

Haal meer uit je plotter

Volg een
leerzame workshop!

Veel voordeel voor Silhouette Club leden

Silhouette Club Benelux

Volg ons voor acties, gratis materiaal en leuke tips!

meld je aan voor onze Facebook groep met enthousiaste Silhouette gebruikers